Om kaffen

På en rejse gennem Italien for mange år siden, smagte vi Mokaflors Espresso blend. Den syntes vi var noget særligt

Flere år efter kontaktede vi Mokaflor i Firence. Det har nu udviklet sig til et givtigt samarbejde i snart 10 år - og vi må stadig sige at vi synes ikke der findes nogen, der leverer en mere stabil eller højere kvalitet kaffe - eller efter vores smag, noget der smager bedre.

Og det er sagt med respekt for, at der inden for de sidste år er kommet rigtig meget god kaffe på det danske marked.

Lidt om Mokaflor

Mokaflors indkøb af råbønner bygger på langtidskontrakter med de forskellige kaffedyrkere. Dette er for at sikre stabilitet, de bedste produkter og ensartet høj kvalitet. Der bliver hele tiden foretaget kvalitetskontroller og kvaliteten må ikke blive styret af kaffebørserne.

Ristningen "Slow roasting"

Den høje kvalitet af Mokaflors produkter, er resultatet af valg af de grønne bønner, og ikke mindst fra ”den rigtige” ristning.
Selvom Mokaflor er vokset en del gennem tiden, har princippet i ristningsprocessen ikke ændret sig. Det har altid metoden med en roterende tromle i en variabel cyklus. Denne type ristning kaldes ”slow roasting” og den tager 15-20 min, hvor industriel ristning tager 3-5 min. De forskellige typer kaffebønner bliver ristet hver for sig, i præcis det antal minutter og sekunder de skal, så aromaen fra hver type kaffebønne kommer bedst muligt frem. Denne metode gør, at det er muligt at frembringe mange forskellige smagsnuancer i kaffen. Arabicabønner fra forskellige dele af verden, skal nemlig ristes forskelligt.

Blandingen

Det er en fordyrende proces at riste de enkelte bønner hver for sig, i modsætning til den industrielle produktion, hvor bønnerne bliver blandet før ristningen, og alle bønner dermed bliver ristet ens. Når man derimod, som Mokaflor gør, blander bønnerne efter ristningen, udnyttes den enkelte bønnes styrke og kvalitet optimalt.

Afgasningen

Den sidste del i kaffeproduktionen er afgasningsfasen. Der er forskellige holdninger til afgasningen af bønnerne efter ristningen. Nogle mener at de skal pakkes i poser lige efter ristningen. Mokaflor holder dog fast i den traditionelle metode, hvor bønnerne skal bliver afgasset 72 timer, før de kommes på poser.